Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is een silent piano?

Een silent piano is een gewone akoestische piano waar een silent-systeem is ingebouwd.
Dit is dus een akoestische en digitale piano in één instrument.
Het silent-systeem wordt in werking gezet door een hendel en een bedieningskastje onder het toetsenbord. De hendel zorgt voor het ‘silent’ maken van de akoestische piano, terwijl het bedieningskastje de digitale piano activeert.
Een silent piano wordt compleet met een hoofdtelefoon geleverd.

Zorgt Pianore ook voor het pianostemmen?

Wij hebben pianostemmers door heel Nederland. In iedere regio kunnen wij ervoor zorgen dat er goede pianostemmer ieder half jaar in topconditie houdt.

Waarom moet een piano/vleugel gestemd worden?

Elk instrument heeft onderhoud nodig en onderhoud begint al bij het regelmatig stemmen, is onze uitgesproken mening. Of je nu veel of weinig speelt; wij adviseren je om de piano of vleugel twee keer per jaar te laten stemmen. De spanning van de snaren verandert en ontstemming gebeurt daarom altijd, ook als er niet wordt er gespeeld. Wanneer de stemmer langskomt stelt hij ook meteen vast of de piano of vleugel nog in goede staat verkeert. We geven je advies over eventueel onderhoud, de plek van je piano of vleugel in de ruimte, speelgemak en luchtvochtigheid.

Hoe vaak moet een piano/vleugel gestemd worden?

Wij adviseren je het instrument twee keer per jaar te laten stemmen. Wij hebben ook een abonnementsvorm dat ervoor zorgt dat je piano of vleugel twee keer jaar gestemd wordt.

Wat kost het om een piano/vleugel te stemmen?

De kosten voor een piano zijn € 80,– inclusief voorrijkosten en BTW. Voor een vleugel bedragen de kosten € 90,–

Waar moet ik op letten bij aankoop van een piano?

Dat is vooral een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Welke klank vind je mooi, naar welke kast (modern of klassiek) gaat je keuze naar uit. Heeft een lichte of zwaardere aanslag je voorkeur. Laat je vooral inspireren door het instrument en laat je in onze showroom informeren.

Wat heb ik nog meer nodig?

Je hebt een verstelbare pianobank nodig. Om beschadiging aan je vloer in huis te voorkomen zijn er schotels verkrijgbaar om onder de wielen te plaatsen. Een pianolamp kan het geheel compleet maken.

Zorgt Pianore voor het transport?

Jouw instrument wordt geleverd vanuit onze Music &Art Gallery. De piano wordt geleverd door een ervaren transporteur. Zij zorgen ervoor dat je piano of vleugel op de plaats wordt gezet waar jij dat wilt.

Wil je meer weten?

Je kunt ons bellen op +31 (0)85 5000 175 of een vraag sturen via de mail: info@pianore.eu.

“Follow your passion, and start playing”

Het ontstaan van Pianore – play your passion, ligt in de liefde
voor pianomuziek en de schoonheid van de piano.

CONTACT